torstai 18. syyskuuta 2014

soitetaanko teillä - meillä soitetaan





Minä olen harrastanut musiikkia koko ikäni. Muistan valokuvan, jossa istun pianotuolilla jalat roikkuen. Potkupuku päällä. Isosisko seisoo kuvassa takanai. Liekkö varmistaa, etten pääse tipahtamaan lattialle. Siinä kuvassa elämää ei ole takana vielä kovinkaan pitkästi. Puhutaan ehkä parista vuodesta. 

Olen siis soittanut aina. Aluksihan se oli pimputtelua, mutta isosiskon soittoa seuratessani, minäkin halusin soittotunneille. Jossakin vaiheessa pianon rinnalle tuli huilu. Ja niiden rinnalle urut. Ja kaupanpäälle vielä laulu. Niin kuorona kuin yksinkin. Kuoronjohtokin on vuosien varrella tutuksi.
Myös mieheni tulee musikaalisesta perheestä. Hänen äitinsä on kanttori. Siskot ja veljet soittavat ja laulavat. 

Onneksemme nämä musiikkigeenit ovat periytyneet myös lapsillemme. Vanhin lapsista, poika, ei kylläkään harrasta musiikkia. Mutta neidit harrastavat. Vanhempi tytöistä soittaa pianoa. Nuorempi puolestaan viulua. Tytöt käyvät soittotunneilla paikallisessa musiikkiopistossa, Kuula-opistossa. Kaikki kolme vanhinta ovat vuosien aikana soittaneen muskarissa kanteletta. Myös vanhinmmaisin. Ei kyllä ollut hänen lempiaineensa Playschoolin aikaan, mutta soittipa kuitenkin. Äidin toiveena olisi, että pahnan pohjimmainen, aloittelisi jossain vaiheessa sellon soittoa. 

Mikä onkaan sen mukavampaa, kuin istahtaa pianoon ääreen ja rentoutua soittamalla. Nautin.






Harrastetaanko teillä musiikkia?


~ Pauliina

2 kommenttia:

  1. Meilläkin harrastatetaan paljon musiikia lasten kanssa, se on oikea ilo! Minäkin innostun joskus laulamaan, kun perheen musikantit aloittavat yhteismusisoinnin! Kotiäitinä kuuntelen myös monesti musiikkia tehdessäni kotitöitä, kuten kotipihan omenoita hillotessa tai omista vadelmista vattumehua keitellessä. :) Miksi olet innostunut juuri sellosta? Se on kyllä kaunis soitin, itse nautin kuitenkin enemmän cembalon äänestä.

    Hauskaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että teilläkin musiikki on osa arkeanne. En tiedä, miksi pidän sellosta paljon. Ehkä sen muhkea matala ääni on syynä. :)
      Ja kiva olisi saada kvartetti kokoon omasta perheestä. :)

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina. Kiitos!