torstai 4. syyskuuta 2014

rotinat + LÖYTÖ -blogin arvonta



Meidän perheen ystäväpiiriin kuuluu paljon nuoria (ja vähän vanhempiakin) lapsiperheitä. Meillä perheiden äideillä on ollut tapana jo useiden vuosien ajan viettää rotinoita vastasyntyneen vauvan kunniaksi. 

Rotinat ovat vanha karjalainen tapa muistaa tuoretta äitiä. Suku, ystävät ja naapurit veivät äidille ravitsevaa ruokaa. Se saattoi olla mm. juustoa, munia, maitoa, karjalanpiirakoita, lihaa ja leivonnaisia. 
Nykyisin rotinoille on tapana tuoda leivonnaisia ja joku pieni muistaminen vauvalle. Tämän kaiken takana on ajatus, jotta äiti saisi rauhassa keskittyä vauvaan ja levätä synnytyksen jälkeen. Näin hänen ei tarvitsisi huolehtia vauvaa katsomaan tulevien vieraiden kestityksestä 

Kuluneen kesän ja alkusyksyn aikana olemme viettäneet (ainakin) kahdet rotinat. (Korjaatkoot joku, jos olen väärässä;))


Tässä seuraavassa muutama kuva parin rotinakerran tuotoksista. 
P.S. Näitä kuvia ei kannata katsoa nälkäisenä. 







Näille rotinoille minä vein viemisinä tätä vaniljaista puolukkajuustorahkakakkua. Se oli hyvää. 
(Kuvat puhelimella otettuja)






Näille rotinoille vein puolikkakinuskikakun. Hyvää taisi olla sekin. ;) 

Rotinat on mukava tapa pysähtyä arki-iltana juttelemaan ystävien ja tuttujen kesken. Saa rauhassa istua ja keskustella samassa elämäntilanteessa olevien äitien kanssa. Siitä minä pidän. 





LÖYTÖ -blogin Johannalla on menossa arvonta. Suostittelen osallistumaan. KLIK! Voittoina  on RIITAN suunnittelemia printtejä. Ihania, yksinkertaisia, mustavalkoisia. Meillä näitä on jo "vinopino" odottamassa seinälle pääsyä, mutta ainahan lisää mahtuu. Minä kävin jo osallistumassa, käy sinäkin. 




2 kommenttia:

  1. No arvaa alkoko tekee mieli noita, nälkä ku on! :) Kiitos sulle tästä informaatiosta!

    p.s hyppää autoon ja tuu iltakaffille?

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina. Kiitos!