maanantai 6. tammikuuta 2014

laattoja, laattoja...

Vielä lattiasta. Voi kun on niin vaikeaa tehdä päätöksiä. No joo, on tässä vielä aikaa. Mutta nyt on aikaa ja jaksua. Tänään olen yrittänyt katella kylpyhuoneen lattialaattoja. Aika yksinkertaista tiedossa kylpyhuoneeseen, joten myös lattialaatat yksinkertaisia.

1. Musta Belek 10x10 laatta, mattapintainen.

www.k-rauta.fi

2. Musta Sirene 10x10, karheapintainen.

3. Musta Style 10x10
www.k-rauta.fi

Tässä muutama vaihtoehto. (Kaikki K-Raudasta. Tuon keskimmäisen kohdalla asetukset temmpuili, siksi uupuu mallin alta linkki.) Kaikki siis mustia. Ja väri onkin varmasti selvä, mutta pinta ja sävy vielä epätietoisuudessa. Mitä tarkoittaa mattapinta ja karhea? Mikä ero niillä on? Kumpi niistä parempi lasten kanssa? 
Entäs sauman väri? Minä haluaisin valkoiset saumat, mutta ei taida olla järkevä vaihtoehto kylpyhuoneessa? 

Vessan lattiaan tulee varmaan(kin) samanväriset laatat kuin pesuhuoneeseen. Sitten olisi vielä arkieteisen (n7m2) ja muutaman neliön kokoisen vieraseteisen laatoitus mietittävänä. Isoa laattaa, mutta värivaihtoehto vielä auki. Vieraseteinen yhteydessä suoraan laminaattiin eli täytyisi olla sävyltään samaa kuin laminaatti/parketti tulee olemaan. Arkieteiseen laitetaan tummahkoa laattaa. Eipä tarvi olla ihan joka välissä hankaamassa puhtaaksi. Ai niin, onhan meillä noin 12m2 kodinhoitohuone. Sekin varmaan kaipaa laattoja lattiaansa. Eli mitä sinne väriksi? 

Kommentteja odotellen...myös teiltä sukulaiset. Tiedän teidän käyvän täällä. ;)



7 kommenttia:

  1. Kommenttia tuloo :) En laittais mustaa, siinä näkyy kaikki pöly ja lika, meillä eteisessa ja alakerran vessassa harmaa ja on kyllä armelias lialle kun en oo himosiivooja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen miettinyt tuota harmaatakin. Kuinka vaalea/tumma harmaa teillä on? Mäkään en ole himosiivooja, joten olis sitten meillekin varmaan parempi vaihtoehto.. :)

      Poista
  2. Ton näkönen: http://3.bp.blogspot.com/-8KBOOCDJqrI/Umy8KV_L7wI/AAAAAAAALqo/PdOBjM65i68/s640/marokkomatto+valmis.jpg
    Lisää kuvia löytyy otsikon WC alta lissää..

    VastaaPoista
  3. Vaalean sauman kanssa on aika jynssääminen, kellastuu helposti. :) Mä en ihan hirveästi tykkää saumojen hinkkaamisesta, joten olen vältellyt vaaleaa saumaa ainakin lattiassa. Edellisessä talossa meillä oli tummanharmaa laatta tummalla saumalla ja se oli helppohoitoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin..juurikin tuota ajattelin. Siis hinkkaamista varmasti riittää. Eli varmaankin kallistumme tummaan saumaan. Olisiko se sitten harmaa vai musta laatta. Seuraavaksi täytyy lähteä kauppoihin tutustumaan ihan livenä eri vaihtoehtoihin.

      Poista
  4. Olin näköjään unohtanut laittaa blogisi seurantaan (vaikka niin luulin). Pitääpä tutkia mitä löytyy.
    Kokeile liukkautta kastelemalla laatta ja kokeilemalla.Lattiaan laitoin tumman sauman, en ole niistä sauman suoja-aineista niin vakuuttunut että jaksaisin hinkata.
    Hieman harmittaa, että jouduimme laatta-asian päättämään kiireessä. Edelleen haluaisin kuusikulmaisen laatan ja harkitsen kovasti vessojen laatoittamista.

    VastaaPoista
  5. Moikka! Laatan kiiltoastetta merkkaa matta, ja karkeudesta kertoo laatan R-luokka. Meillä valittiin kylppärin lattiaksi vaaleanharmaa Lotus-laatta, karheus R10 ja on muuten ollut tosi hyvä lasten kanssa, ei liukas yhtään. Tummat saumat saattavat muuttua valkoisiksi, jos alueen vesi on hyvin kalkkipitoista, silloinkin joutuu jynssäyshommiin. Sen tähden valittiin vaaleanharmaa laatta ja sauma, jotta vältyttäisiin ylimäräiseltä siivoukselta :) laattojen ominaisuuksista voit muuten lukea täältä http://www.kaakelikeskus.net/sivu.php?id=71#id1688, ystävällisin terkuin Emilia Valontalosta :)

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina. Kiitos!