sunnuntai 12. lokakuuta 2014

kirjoja, kirjoja






Siinä se on. Meidän perheen, aikuisten ja lasten, mielipaikka. Täältä löytyy paljon lukemista ja tekemistä. Tänne on aina lähtijöitä. Täällä voi käväistä pikaisesti tai täällä voi viettää aikaa. Viime aikoina on oltu vähän laiskempia lähtemään. Mutta. Minä tein viime viikolla päätöksen, että meidän perheen kirjastopäivät ovat, tästä hetkestä tulevaisuuteen, maanantai ja torstai. 

Viime aikoina esim. bloggailu on vienyt aikaa lukemiselta. Nyt siihen tulee muutos. Lupaan itselleni, että palaan takaisin vanhoihin hyviin aikoihin. Kirja per viikko. Nythän minulla pitäisi olla aikaa. Työttömänä kun olen. 

Lasten täytyisi lukea suomenkielisen kirjallisuuden lisäksi myös englanninkielistä kirjallisuutta. He kun ovat englannin kielisellä luokalla. Kirjoja lukemalla kieli saisi vahvistusta entisestään. On se muuten jännää tuoa kielikylpy/vieraskielinen opetus... Siitä voisin tehdä oman postauksen. (Ihan tällaisena suomenkielisenä opettajana huomaa paljon eroja näiden kieliluokkien ja tavallisten luokkien välillä.) Mutta siis, kaupunkimme kirjastossa on mainiosti tarjolla myös englannin kielisiä kirjoja. Niitä lainataan joka kerta muutama kirja. 

Ei meillä jää pelkästään kirjaston varaan lukeminen ja kirjojen hankkiminen. Minä olen omaksunut mieheltäni kirjojen ja sarjakuvien hamstraamisen. Meillä on paljon kirjoja ja sarjakuvia. Voisinpa laittaa joskus kuvia kirjahyllyjen kirjamääristä tai sarjakuvalaatikoista.

Harrastetaanko teillä lukemista?


Mukavaa viikkoa!

~ Pauliina



2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista olisi kuulla tuosta opetuksen eroavaisuudesta. Esikoinen on kielikylvyssä, mutta vasta eskarissa eli vielä ei ole päästy vertailemaan opetuksen eroja.
    Kirjasto on kyllä mahtava paikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittelen postauksen ko. aiheesta piakkoin. Minä en osaa tarkemmin erotella kielikylvyn ja suomenkielisen eroja, kuulopuheiden varassa vain. Mutta vieraskielisen opetuksen kanssa osaan vertailla varmasti. Ja toki, vieraskielinen opetushan on käytönnössä kielikylpyä. ;)

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina. Kiitos!