torstai 12. kesäkuuta 2014

arkieteinen

Yksi tärkeimmistä toiveista tulevan talomme suunnittelussa on ollut arkieteinen. Sen on oltava erillään "vieraseteisestä", mutta kuitenkin lähellä. Toinen ja vielä tärkeämpi toiveeni ollut se, että arkieteinen ja kodinhoitohuone ovat tarpeeksi kaukana toisistaan. Miksikö? Sen takia, että en voi sietää kuraisia vaatteita ym. puhtaan pyykin seassa. Siksi meille tulee vajaan 7m2 arkieteinen.


Ylläolevassa kuvassa arkieteinen näkyy oikeassa ylänurkassa. (Piirustukseen merkitty khh) Omalla väellä kuljemme arkieteiseen tuolta kuvassa, eteisen, yläpuolella näkyvästä ovesta. Talomme pääsisäänkäynti tulee olemaan talon päädyssä. Vieraseteinen, eli se normaali sisäänkäynti, on vain tuo pieni seinänpätkä tuossa. Aikaisemmissa postauksissa olenkin kertonut, että emme halua "perinteistä" peilikaappnaulakkosysteemiä. Naulakoksi on tulossa jokin kevyt vaihtehto. 

Olenkin nyt miettinyt, että millaiset säilytyssysteemit tuonne arkieteiseen laittaisi. Aika hyviä vinkkejä saimme vierailtuamme mieheni siskon perheen uudessa kodissa. Heillä on myös arkieteinen oman väen vaatteille ym. Siellä seinätila on otettu käyttöön maksimaalisesti. Se meilläkin olisi tarkoituksena. 

Olen suunnitellut, että jokaiselle perheenjäsenellemme tulisi oma elfakoritorni lattiasta lähes kattoon. Tuo arkieteisen pitkällä seinällä näkyvä ikkuna on välitilaikkuna eli matalanmallinen. Ikkunan on tarkoitus tulla keskelle seinää. Näin sen molemmille puolille mahtuu kolme koritornia. Ikkunan alapuolella on tulossa kiinteä penkki. Katon rajaan laitetaan yksi pitkä hylly, jossa voi säilyttää kenkiä, luistimia, kausivaatteita. Tällä hetkellä pohjapiirustuksessa näkyy ovi arkieteisen ja vieraseteisen välillä. Se tulee poistumaan. Näin ollen saamme tuolle vessanseinälle nuppinaulakoita lasten takeille. Henkarinaulakko vielä etsii paikkaansa, mutta tilaa sille on. 

Mitä luulet, toimiiko tuo?

1 kommentti:

  1. Tuleeko teillä liukuovi normioven tilalle? Olettaisin että säilytätte kuitenkin kulkuaukon vieraseteiseen? Kuulostaa ihan toimivalta systeemiltä. Hengarinaulakko kenties voisi olla tuossa teknisen tilan edessä vessan kulmassa? Teknista tilaa voinee käyttää ihan hyvin vaikka liukuovi ei olisikaan koko matkalta auki?

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina. Kiitos!