keskiviikko 30. heinäkuuta 2014





Saatiinhan sitä sittenkin.. sadetta siis. 



tiistai 29. heinäkuuta 2014

arvontavoitto



Osallistuin juhannusviikolla Vindikin juliste/korttiarvontaan Facebookissa. Yllätys, yllätys..voitinkin arvonnan. Sain valita yhden julisteen ja viisi korttia. Julisteen näittekin jo tuon bloggauspisteen postauksessa.



Julisteen lisäksi valitsin seuraavanlaisia kortteja






Käykääpä tutustumassa Vindikin tarjontaan. Vindikki on pieni, mutta ihastuttava verkkokauppa. Kortit ja julisteet ovat ihania, kekseliäitä ja tarpeeksi yksinkertaisia. :) 

Nuo minun kortit löytävät paikkansa. Tiedän jo minne ne laitan. Kunhan nämä projektit täällä kotona saadaan loppuun. Odottelen lasten loman loppumista ja kouluun lähtöä, niin jää aikaa tehdä rauhassa päivällä pieniä sisustusjuttuja. Illalla tahtoo olla niin väsynyt, ettei enää jaksa tehdä mitään sellaista, mikä näyttäisi seuraavanakin päivänä hyvälle. 

Huomenna se koittaa, nimittäin miehen kesäloma. On sitä odotettu! 

Mukavaa hellepäivän jatkoa.







sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

PAAPO





Tiedätkö yrityksen nimeltänsä PAAPO? Paapo on pieni käsityöputiikki, joka palvelee kivijalkaliikkeenä Alajärvellä. Paapon omien käsintehtyjen tuotteiden lisäksi, kaupasta saa muiden valmistajien käsityötuotteita sekä materiaaleja. Jos etsit matonkuteita tai lankoja, kannattaa kurkata Paapon valikoimaa. Paapon valikoimissa on myös muutamia sisustusjuttuja. Minä tilasin nuo kaksi talolyhtyä Paapon verkkokaupan kautta. Lyhdyt on tehty ohuesta pellistä ja pohja on puuta. Pohjaan on kaiverrettu pyöreä, matala, kolo lasiselle kynttiläsuojalle. Lyhtyjä valmistetaan keltaisena ja harmaana. 






Joku ehkä huomaakin, että mummulan vanha kaappi sai uuden paikan bloggailupisteen myötä. En ole varma, onko tämä kaapin lopullinen paikka, mutta olkoon nyt alkuun tässä. 

Mukavaa alkavaa viikkoa! 

Meillä odotetaan perheenpään keskiviikkona alkavaa kesälomaa..






lauantai 26. heinäkuuta 2014

tauon jälkeen



Vihdoinkin täällä taas. Oli meinaan melkoinen tauti. Helteellä kuumeilu ei ole herkkua. Mutta nyt onneksi takana. Pitkä blogitauko. Tässä välissä ehtinyt tapahtua jo vaikka ja mitä. Paljon postattavaa ja paljon kuvia ladattavaksi. 

Aloitan kuitenkin tällä pienellä projektilla, jota väläyttelin jokunen postaus sitten. Nyt, vihdoinkin, se on saateltu loppuun. Mutta en tokikaan minä vaan isäni. Vanhempani kun tulivat tänne kuluneella viikolla avuksi sairauteni (ja mieheni ylipitkien työpäivien) takia. Isä maalasi pöydän kahteen kertaan. Tulokseen olen erittäin tyytyväinen. Pöytä löysi paikkansa juuri siitä mihin sitä olinkin ajatellut. Nyt minulla on oma bloggailupaikka. 







Joku ehkä huomaa, että Elloksen paketti on saapunut. Elloksen kollaasikuvasta meille päätyi tuo iso A-kirjain sekä plussa-tyynyliina. Poydän alla näkyvä kori on myös Ellokselta. Edellisten lisäksi tilasin vielä pari muuta tyynyliinaa sekä yhden tarjottimen. Niistä myöhemmin. 



Tämä taulu on ihana. Sen on tehnyt 8-vuotias neitimme koulussa. Työskentelymuotona on ollut vesivärit ja pilli. Jos et huomaa, niin kuva esittää puuta. Olin onnesta soikeana, kun tyttö kaivoi tämän repustaan toukokuun viimeisinä päivinä, tuodessaan vuoden kuvistöitään kotiin. Tiesin välittömästi mihin tämän laitan. Eikös olekin hieno?

Nyt suihkuun. Jos siis meinaa saada nukuttua tänä yönä. On meinaan, KUUMA!





perjantai 25. heinäkuuta 2014

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

syksyn sisustusta




www.ellos.fi

Muutama päivä sitten kolahti postilaatikkoon Elloksen syys/talvikuvasto. Kerrankin oli hetimiten aikaa selata kuvasto läpi. Mieleeni jäi muutama juttu, jonka voisin kuvitella hankkivani kotiimme. Niinpä eilen lähti tilaus Ellokselle. Tilauksesta löytyy myös muutama tavara, mitkä näkyy tuossa yllä olevassa kuvassa. Se mitä ne ovat, jää vielä arvoitukseksi. Kunhan meneillään olevat projektit saadaan valmiiksi, niin tavaratkin löytävät paikkansa. 


www.aveo.fi


Aveollakin on tarjolla ihania sisustusjuttua. Nämä ajattelin käydä hakemassa kivijalkaliikkeestä. Onnekseni, kun ei ole kuin muutaman kilometrin matka sinne. Arvontavoittokäynnilläni Aveolla, muistan nähneeni siellä muutaman muunkin mielenkiintoisen jutun, jotka voisin kotiuttaa meille.





www.aveo.fi

Myös nuo printit voisivat lähteä mukaani. 

Minulla ja miehelläni on tarkoitus tehdä kahdenkeskinen viikonloppureissu elokuussa. Olen jo nyt ajatellut, että siltä reissulta ostaisin jotain kauan haluamaani kotiimme. Mitähän se voisi olla..

Aurinkoisin terveisin




tiistai 15. heinäkuuta 2014

välipalaa, iltapalaa



Yksi minun lempi välipala/iltapala on maustamaton jogurtti kera jonkin hedelmän tai marjan. Marjoista käytän mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa ja puolukkaa. Hedelmistä käytin omenaa ja appelsiinia/mandariinia. Viime vuoden tuloksena joudun nykyään välttämään tuoreita hedelmiä. Niinpä olen nyt viime aikoina käyttänyt säilykepersikkaa. Se on kyllä sokeriliemessä, mutta tuntuu, että jotain raikasta on saatava. 

Tänä iltana laitoin jo kuppiin valmiiksi jogurttia puolukalla,






mutta vanhemman poikamme sen nähdessään halusi annoksen itselleen. No mitä äiti tekee?! Antaa tietenkin hänelle. Puolukkaa ei ollut sulana enempää. Nostin kyllä pakasteesta tuohon pöydälle rasian, mutta mieluummin annan sulaa itsekseen kuin laitan mikroon. 

Niinpä oli siirryttävä suunnitelmaan b. Pilkoin pikaisesti persikoita. Näin minäkin sain syödäkseni illan jogurtti annoksen.






Mitä sinä syöt väli- ja iltapalaksi?



maanantai 14. heinäkuuta 2014

sateen jälkeen




















Ilma raikastui ihanasti ukkosen ja sateen jälkeen. 




pohdintaa siitä yhdestä vaihtoehdosta




Kesä vie menneessään. Eipä ehdi/jaksa tänne näillä helteillä paljon kirjoitella. Mutta nautitaan nyt, kun näitä helteitä vielä riittää. Nehän saatta loppua yhdessä yössä. 

Tiedän, että jokunen on seurannut tämän blogin kautta, meidän perheen tulevaisuuden suunnitelmia. Tai suunnittelemattomuutta. Ja joo, ei vieläkään ole tullut mitään selvyyttä. 
Ajatukset pyörivät sinne tänne. Pää on yhtä sekamelskaa. Minulle, joka yleensä tarvitsee pitkän ajan valmiita suunnitelmia, tässä on ollut kasvun paikka. Täytyy oppia odottamaan. 

Yksi tulevaisuuden suunta voisi olla tämä:


Kuka tunnistaa mikä osavaltio tässä wikipedian sivulta kopioidussa kuvassa on? 

Tämä voisi olla se meidän tuleva kotiosavaltiomme muutaman, vielä määrittelemättön, vuoden ajan. 
Tämän osavaltion pääkaupunki on Raleigh. Suurin kaupunki on Charlotte. Juurikin sinne meidän tiemme kävisi. Jos. Kyse on siis Pohjois-Carolinan osavaltiosta.






Nämä kaksi kuvaa ovat Charlotesta. Kiitos googlen, kun löytyi näin houkuttelevia otoksia. 
Charlotessa on asukkaita reilut 770 000. Onhan se vähän enemmän kuin täällä meidän nykyisessä kotikaupungissa, missä asukkaita on 66 321. 



Grandfather Mountain Mile High Swinging Bridge 


Nature Research Center


Talvi yllätti, Raleighissa. :) Nastarenkaan kielletty. :)

Ylläolevat kuvat on löydetty netin uumenista. Mielenkiintoisia, mielestäni. 

Kuka kertoo, mikä on oikea ratkaisu. Kristallipallolle olisi tarvetta. Tai mennäänkö intuition mukaan. 


perjantai 11. heinäkuuta 2014

viikonloppuprojekti










Tässäpä olisi puhdetta viikonlopulle. Valmiin, toivottavasti onnistuneen, tuloksen näette pian.

torstai 10. heinäkuuta 2014

arvontavoittokäynti Aveolla



Olimme sopineet maanantaille Aveon Hannan kanssa valaistussuunnitelmakonsultaatiosta. Senhän minä valitsin arvontavoitokseni, kun osallistuin Aveon arvontaan. 

Tulevan kotimme piirustukset kainalossa suuntasin kulkuni maanaantai-iltapäivänä Aveolle. Hannan työpöydällä oli odottamassa vino pino valaisinoppaita. Niiden kimppuun kävimme, piirustuksiamme noudattaen. 

Itselleni vaikein on ollut käytävän ja kylpytilojen sekä saunan valaistuksen suunnittelu. Hannan ammattitaidolla löysimme mielestämme oivalliset vaihtoehdot juuri näihin tiloihin. 
Alla ensin talomme pohja. Helpompi saada käsitys kun puhun käytävästä, arkieteisestä ym..




Ja tässä sitten muutamia valaisimia mitä suunnittelimme yleisiin tiloihin. 


Käytävään valitsimme Belidin kattoon upotettavat Velo-plafondit. Käytävä käsittää ulko-ovelta aina khh ovelle asti. Tähän välille tulisi neljä plafondia, halkaisijaltaan 270mm.



www.belid.se


Kodinhoitohuoneeseen sekä arikieteiseen tulisi yksi Velo-plafondi. Kooltaan 395mm. Tämä olisi sellainen normaali malli, pintaan laitettava. 


www.belid.se


Saunaan suunnittelimme Oversol ledlite -valoja. Niitä tulisi kattoon sekä lauteiden alle, yhteensä 12kpl. Siivousvaloksi tulisi normaali saunavalo lauteiden alle seinään. 


www.valostore.fi


Olohuoneeseen suunnittelimme yleisvaloksi suunnattavia, upotettavia,  spotteja. Lisäksi kattoon tulisi kaksi ulkoista kattopistoketta. 

Keittiönpöytänä meillä toimii Artekin koivureunainen pöytä. Itse olin ajattelut siihen päälle Luoto-valaisinta. Sain Hannan tyytyväisen hyväksynnän valinnalleni. 



www.valotorni.fi



Keittiöön tulee yleisvalaisimeksi samoja spotteja kuin olohuoneeseenkin. Niiden lisäksi saarekkeen päädyssä olevaan seinään tulee jonkinmoinen seinävalaisin. Esimerkiksi aikaisemmin esittelemäni Lampefeberin Eye AP PL


www.lampefeber.dk


Sain Aveolta tarjouksen valaisimista. Sitä tutkiessa huomasin, että valaisimet olivat kohtuuhintaisia. Etukäteen ajattelin, että sisustusammattilaisten valitsemat tuotteet ovat automaattisesti niita kalleimpia. Mutta ei. Kiitos Hanna! :)






tiistai 8. heinäkuuta 2014

hellettä ulkona ja sisällä



Helle. Tuntuu mukavalle, jos siitä voi nauttia ulkona. Jos taas puolestaan joudut kärsimään helteestä sisällä, kahden angiinapotilaan ja kahden oksennus- ja mahatautisen kanssa, niin ei tunnu eikä ole mukavaa. Kuumekkin nousi kolmelle. Näissä tunnelmissa meillä on oltu maanantaita vastaisesta yöstä asti. 








Viikonlopun aikana olivat Espoon mummu ja pappa käymässä. Käytiin tulevan kotimme tontilla. 






Siellä se. Tuo metsikkö, jossa törröttää muutama iso mänty sekä jokunen pitempi koivu. Viereen oli aloitettu rakentamaan. Vähän sisällä kiepsautti. Meidänkin rakennus voisi olla jo hyvässä vaiheessa, mutta... Tulevaisuutta ei, onneksi, tiedä. Joskus se vielä valmistuu. Ikioma talo.


Käytiin näyttämässä mummulle ja papalle Soderfjärdenin peltoja. 











Nuorimmaiset pääsivät ulkoiluttamaan mummun ja papan Robin-koiraa. 




Käytiinhän me jäätelölläkin. 






Vanhin lapsista jäi setänsä, 15-v, kanssa kotiin. Ei kuulemma kiinnostanut lähimatkailu. :)

Tässäpä tätä. Toivoa sopii, että päästäisiin loppuviikosta rannalle. Ja torille jäätelölle. Ja lauantaina Bragen -ulkoilmamuseolle viettämään lastenpäivää.