tiistai 24. kesäkuuta 2014





KESÄLOMA





lauantai 21. kesäkuuta 2014

ystävämme kodissa



Vierailimme tänään ystävämme kodissa. Hän on remontoinut koko kotinsa vähän ajan sisään. Viimeisimpänä remonttina valmistui keittiö. Seuraavassa muutamia kuvia hänen kauniista kodistaan. 


























Moni teistä varmasti muistaa kuinka olen pähkäillyt tulevan talomme keittiön välitilan kohtaloa. Nyt luulen löytäneeni vastauksen. Ystävämme kodissa välitilaan oli laitettu Domisi Oy:n valmistama sisustuslaasti. Laastia saa useissa eri sävyissä. Laastia käytetään mm. kylpyhuonetiloissa. Luulenpa siis, että laasti kestää myös lapsiperheen keittiöelämää.

 Ruokapöydän päällä oleva lamppu oli tilattu HTH:n kautta, Lampefeberin Maranga. Lampefeber on tanskalainen valaisinliike. Heillä on mahtava valikoima upeita valaisimia. Kannattaa tutustua. 







perjantai 20. kesäkuuta 2014

juhannus 2014












Siskoni perheen pihassa näitä ihania kukkia. 

Rauhallista juhannusta!

tiistai 17. kesäkuuta 2014

eräänä tuulisena ja sateisena päivänä




















Meidän perheessä leivonnassa on selkeä jako. Minä leivon kakut, piirakat, pikkuleivät ym. Mies leipoo pullat, sämpylät, leivät ja pitsat. Ja hyviä muuten ovatkin. Nuo kuvissa näkyvät korvapuustit ovat mieheni tavaramerkki. Kerrassaan herkullisia. 







Tälläkin kertaa miehellä oli mukana muutama apuri. 








sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

kesäjuhlat










Tämän nuorenparin häissä saimme olla eilen. Siskonpoika vihittiin suloisen morsiamensa kanssa. Kiitos ihanista juhlista!







illalla kerran










Olen koitoisin kaupungista, missä on Gamla Stan, vanha puutalokaupunginosa. Täällä nykyisessä kotikaupungissa ei ole aivan samanveroista aluetta, mutta kyllä täältäkin löytyy noita ihania vanhoja puutaloja. 







Joku teistä varmasti tunnistaakin tämän. Palosaaren vanha kirjasto. Kirjasto toimii 1929 valmistuneessa rakennuksessa. Kirjastossa on mahdollisuus pitää näyttelyitä. Kirjastossa on myös mahdollisuus kokoontua erilaisilla ryhmillä yhteisiin tilaisuuksiin. 





Palosaaren jugendtyylisen kirkon on suunnitellut A.W. Stenfors. Kirkko on valmistunut vuonna 1910.
Seuraavalla kerralla kuvia kirkon sisätiloista. Kirkko on kaunis niin sisältä kuin ulkoakin. 



Kiitos jälleen lenkkikaverille











torstai 12. kesäkuuta 2014

arkieteinen

Yksi tärkeimmistä toiveista tulevan talomme suunnittelussa on ollut arkieteinen. Sen on oltava erillään "vieraseteisestä", mutta kuitenkin lähellä. Toinen ja vielä tärkeämpi toiveeni ollut se, että arkieteinen ja kodinhoitohuone ovat tarpeeksi kaukana toisistaan. Miksikö? Sen takia, että en voi sietää kuraisia vaatteita ym. puhtaan pyykin seassa. Siksi meille tulee vajaan 7m2 arkieteinen.


Ylläolevassa kuvassa arkieteinen näkyy oikeassa ylänurkassa. (Piirustukseen merkitty khh) Omalla väellä kuljemme arkieteiseen tuolta kuvassa, eteisen, yläpuolella näkyvästä ovesta. Talomme pääsisäänkäynti tulee olemaan talon päädyssä. Vieraseteinen, eli se normaali sisäänkäynti, on vain tuo pieni seinänpätkä tuossa. Aikaisemmissa postauksissa olenkin kertonut, että emme halua "perinteistä" peilikaappnaulakkosysteemiä. Naulakoksi on tulossa jokin kevyt vaihtehto. 

Olenkin nyt miettinyt, että millaiset säilytyssysteemit tuonne arkieteiseen laittaisi. Aika hyviä vinkkejä saimme vierailtuamme mieheni siskon perheen uudessa kodissa. Heillä on myös arkieteinen oman väen vaatteille ym. Siellä seinätila on otettu käyttöön maksimaalisesti. Se meilläkin olisi tarkoituksena. 

Olen suunnitellut, että jokaiselle perheenjäsenellemme tulisi oma elfakoritorni lattiasta lähes kattoon. Tuo arkieteisen pitkällä seinällä näkyvä ikkuna on välitilaikkuna eli matalanmallinen. Ikkunan on tarkoitus tulla keskelle seinää. Näin sen molemmille puolille mahtuu kolme koritornia. Ikkunan alapuolella on tulossa kiinteä penkki. Katon rajaan laitetaan yksi pitkä hylly, jossa voi säilyttää kenkiä, luistimia, kausivaatteita. Tällä hetkellä pohjapiirustuksessa näkyy ovi arkieteisen ja vieraseteisen välillä. Se tulee poistumaan. Näin ollen saamme tuolle vessanseinälle nuppinaulakoita lasten takeille. Henkarinaulakko vielä etsii paikkaansa, mutta tilaa sille on. 

Mitä luulet, toimiiko tuo?

tiistai 10. kesäkuuta 2014

rakentamisesta, pitkästä aikaa

Blogini alkoi rakentamishaaveista. Toukokuussa tilanteemme epäselveni. Jatketaanko rakentamissuunnitelmia vai ollaanko aloittamassa uutta elämää Pohjois-Amerikassa. Tämä tilanne ei ole selvinnyt vieläkään.
Nyt kuitenkin tuli olo, että voisi pitkästä aikaa miettiä sisustusjuttuja uuteen kotiin. (Jossain vaiheessa se talo kuitenkin pykätään pystyyn.)

Useammassa seuraamassani blogissa on viime aikoina maalailtu seiniä Kalklitir - maalilla. Löysin maalia, lähes naapurista, Quriosa Interior -verkkokaupasta. Maalista kerrotaan seuraavaa: "Kalklitir on luonnollinen, ekologinen kalkkimaali, joka valmistetaan mineraaleista ja eri väripigmenteistä. Tulos on matta väri joka antaa upean pinnan."
Meille ajattelin tuota maalia olohuoneen seinälle, jota vastaan tulee sohva. Maalin avulla saisi hieman stuktuuria muuten hyvin yksinkertaisille, valkoisille seinille. Värisävy olisi Ivory, valkoinen. (Linkittäminen ei onnistu jostain syystä..)

Tuota mietin, että mitenhän tuo Kalklitir -maali käyttäytyy, jos sen päälle vetäisee venelakan? Minä kun en ole tähän mennessä vielä keksinyt sitä keittiön välitilan täytettä. Aikaisemmin postasin, että maalataan välitila Tikkurilan Luja -maalilla. Hyvä sekin. Tuolla Kalklitir -maalilla saisi kuitenkin elävyyttä keittiöön. Ja jos sävyksi valitsisi jonkun muun kuin valkoisen, esim. San Saccaria - Light Grey?!

Olen totaalisen "mess" tällä hetkellä. Ajatukset laukkaavat ympyrää. Tontin raivausta, asunnon myymistä, uutta työtä miehelle täällä Suomessa, uutta työtä meren takana, pakkaamista ja merikontin täyttämistä, uutta kotia Pohjois-Amerikassa, uusia kouluja ja kavereita lapsille, minä kotiäidiksi nuorimmaisen kera... Siinähän sitä.




Leppoisaa illanjatkoa!






maanantai 9. kesäkuuta 2014

haaste

Tämän blogin ensimmäinen haaste. Leivontablogiin haasteita tippui tasaisesti. Eli pitkästä aikaa mukava lähteä mukaan haasteeseen ja haastaa jokunen mukaan. Haasteen minulle lähetti Kotikolon Mallu. 




1. Olen Pauliina. Kotini (ja perheeni koti) on täällä Pohjanmaan rannikolla.

2. Harrastuksiani ovat touhuilu lasten kanssa, bloggailu, ulkoilu, lukeminen ja leipominen.



3. Kaikki asiat ovat järjestelykysymyksiä. (Tämä on muodostunut motoksi lukioaikoina silloisen liikunnanopettajan hokemasta.)

4. 10 vuotta on pitkä aika. Uskaltaako tässä edes ääneen sanoa?! Toivon, että olemme palanneet kotiin, mahdollisilta, ulkomaanvuosiltamme. (Ystävät kun lupasivat järjestää minulle 50v -juhlat. Ja hei, niihin on kuitenkin vielä reilut kymmenen vuotta. ;) Toivon myös, että läheisieni elämä on turvallista ja toiveiden täyttämää. Toivon, että voin työskennellä ammatissani. (Tällä hetkellä kun se on lähes toivotonta.)



5. Kesälomalla käymme mummuloissa, muilla sukulaisilla, ollaan vaan ja tehdään yksi kahdenkeskinen reissu miehen kanssa. (Ja mietitään, että mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Onko se rakentamista vai uuden elämän aloittamista uudella mantereella.)



Kiitos Mallu haasteesta! Minä haastan samoilla kysymyksillä:

1. Kuka olet ja missä päin asut
2. Harrastuksesi
3. Mottosi
4. Mitä teet 10 vuoden kuluttua
5. Kesälomasuunnitelmasi

Haasteen saavat hashtaglifeisasmilehemmahosoja ja Löytö -blogit.